duminică, 27 iunie 2010

Stem cell treatment of Parkinson's disease

Stem cell treatment of Parkinson's disease
Boala Parkinson
Boala Parkinson este o tulburare de circulaţie, care este adesea vizibilă prin rigiditate musculară, tremor şi are rolul de a încetini mişcările fizice. Acest lucru este cauzat de caracteristicile degenerative ale bolii care afectează în principal sistemul nervos central şi de a conduce la o depreciere a abilităţilor motorii şi de vorbire, precum şi un număr de alte funcţii ale corpului.
Boala Parkinson este de obicei tratata cu medicamente concepute pentru a masca simptomele acesteia, pacientii avand o viatä normalä. Dar, în cele din urmă, medicamentele stopeazä durerea si agravează boala. Un alt tratament care câştigă teren în popularitate este de stimulare profunda a creierului, un tratament chirurgical care implică implantarea unui dispozitiv medical numit un creier stimulator cardiac, care trimite impulsuri electrice la anumite părţi ale creierului.
Tratamentul bolii Parkinson cu ajutorul celulei stem
Celulele stem sunt extrase din măduva osoasă a pacientului, care au fost luate de la hipbone (creasta iliacă), şi mai tirziu transplantate în organism. Celulele sunt examinate in laboratoarele noastre, de asemenea controlate atat calitativ cat si cantitativ.Aceste celule transplantate se pot transforma în diferite tipuri de celule şi sunt în măsură să regenereze ţesutul deteriorat. Tratamentul cu celulele stem au rolul de a vindeca organismul pacientului.
90% din pacientii cu Parkinson care au fost tratati cu celule stem in clinica noasträ au avut imbunätätiri. Cei mai multi pacienti sunt tratati prin punctie lumbarä; injectarea de celulele stem in lichidul cefalorahidian, acestea le transportä in canalul spinärii si creier.O nouä procedurä este implantarea chirurgicala direct in creier.
Punctia Lumbarä este o procedurä amblatoriu, iar pacientii sunt obligati sä stea in clinica noasträ 4-5 nopti. Iar implantarea chirurgicalä necesitä aproximativ 10 nopti.
Colectia de măduvă osoasă
În prima zi, măduva osoasă este colectata de la creasta iliacă pacientului cu ajutorul unui mini ac subţire, punctia facandu-se sub anestezie locala. Deşi durerea este simţita atunci când acul este inserat, cei mai mulţi pacienţi au dureri atunci cind este facutä colectarea, desi dureazä aproximativ 30 minute. Odată ce colecţia de măduvă osoasă este completă, pacienţii pot päräsi clinica noasträ. Pacientii care primesc anestezie generalä trebue sä ramana pentru o perioadä scurtä de recuperare.
Informatile privind procedura de colectare a mäduvei osoase le gäsiti in fisierul PDF.
Prelucrarea la laborator
A doua zi, celulele stem sunt prelucrate din măduva osoasă într-un stat-of-the-art, laborator aprobat de Guvern.(GMPc) . În laborator, atât cantitatea şi calitatea de celule stem sunt măsurate. Aceste celule au potenţialul de a se transforma în multiple tipuri de celule şi sunt capabile de regenerare sau repararea ţesutului deteriorat.
Implantarea celulelor stem
În a treia zi, celulele stem sunt implantate înapoi în pacient prin puncţie lombară sau implantarea chirurgicala. Implantare chirurgicala se efectueaza sub anestezie generală.
Puncţia lombară
Se introduce un ac între L4 şi vertebre L5 unde o cantitate mică de lichidul cefalorahidian este eliminat. O parte din lichidul cefalorahidian este amestecat cu celule stem în soluţie, care este apoi injectat înapoi în lichidul spinării a patientului. După ce celulele stem au fost implantate, pacientul trebue să se întindă în sala de recuperare pentru câteva ore. Procedura de puncţie lombară se face sub anestezie locala pentru adulţi şi anestezia generală pentru copii. În condiţii normale, procedurile efectuate sub anestezie locala nu sunt dureroase.
Implantatia chirurgicalä
Înaintea intervenţiei chirurgicale, daunele fizice şi funcţionale vor fi evaluate de către un computer tomografie (CT), imagistica prin rezonanţă magnetică (IRM) şi tomografie cu emisie de pozitroni (PET). Odată ce regiunile afectate ale creierului au fost identificate şi cartografiate, neurochirurgul va implanta celule stem folosind un high-sistem de tehnologie de navigare, care permite celulelor să fie introduse cu mare precizie.
Toate procedurile chirurgicale de implantare sunt efectuate sub anestezie generală.
În urma tratamentului
Pacienţii care sunt trataţi prin puncţie lombară sunt obligaţi să rămână în oraş pe a doua zi după procedura lor în scopuri generale de siguranţă. Acestea se pot întoarce acasă în a cincea zi.Implantarea chirurgicala tine in clinica noasträ pacientii atata timp cat modul de recuperare avanseaza, fiind intre 9-10 zile.
Treatment Results
Follow up statistics from 50 Parkinson's patients completed in February 2010 show that approximately 60% experienced improvements after stem cell therapy.
Approximately 60% of improved patients reported better speech, handwriting and ability to use utensils. About 1/3 experienced improved ability to swallow and control saliva (drooling).
3 out of 4 improved patients had decreased rigidity and a little more than half reported decreased tremors. Over 85% reported improved walking ability. While greater than 80% experienced improved gait.
For complete results including more graphs, please view the complete February 2010 Parkinson's Treatment Results.
For safety information on 350 patients treated by lumbar puncture, please view our Lumbar Puncture Safety Report (PDF file).
Patientii tratati in clinica noasträ
Johannes Wolf - 72 years old"...Nu am nicio durere si sunt complet refäcut"
Aubra Phillips - 59 years old"…After the stem cell treatment I would no longer freeze…"
Ted Ebertsch - 66 years old"…My neurologist saw me during this time and confirmed that I looked like I was doing very well…"
Jon Andresen - 71 years old"…Now, I am walking like I was before I had Parkinson's…"
Pretul
Implantarea de celule stem prin punctie lombarä costä 7995 euro( adulti). Operatiile chirurgicale invazive pentru implantarea celulelor stem direct pe creier este de 25.500 Euro.
Procesul de evaluare
Pacientii care vor sä se trateze in clinica noasträ, trebuie sä completeze un formular si sa-l trimitä consultantului nostrul, iar in maxim 3 zile lucrätoare acesta vä va contacta si vä va da informatiile de rigoare.
drBudau P.Gheorghe DEVA medic primar MEDICINA DE FAMILIE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu